Proiectul de lege privind votul uninominal, înaintat de PDM, a ajuns pe masa CNA

Proiectul de lege privind votul uninominal, înaintat de PDM, a ajuns pe masa CNA

Controversatul proiect privind introducerea sistemului de vot uninominal în Moldova, înaintat și promovat de Partidul Democrat, dar criticat dur de către opoziție, precum că ar favoriza PD-ul, a ajuns la Centrul Național Anticorupție. Potrivit legii, acesta urmează a fi expertizat din punctul de vedere al prezenței sau lipsei elementelor de coruptibilitate în proiectul de lege. Informația a fost confirmată de către vicepreședintele CNA Cristina Țărnă.

Citiți și: Plahotniuc lansează maşinăria privind modificarea sistemului electoral în unul uninomina

Cristina Țărnă a participat aseară la emisiunea „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”. Întrebată dacă proiectul privind modificarea sistemului electoral a ajuns la CNA, vicepreședintele instituției a confirmat. „Astăzi l-am văzut în poștă. Am semnat distribuirea acestuia către experți”, a spus Țărnă.

„E un proiect mare, apropo”, a mai adăugat funcționara.

(DOC) Votul uninominal pe înțelesul tuturor! Ce prevede și ce nu prevede proiectul propus de PD

Independent.md amintește că pentru a putea fi discutat în Parlament, proiectul de lege privind modificarea sistemului de vot în Republica Moldova urmează a fi expertizat de CNA, Curtea Constituțională, dar și, nu în ultimul rând, Comisia de la Veneția.

0