Ipoteză SF a cinematografiei ruse: „Sentimentul supranatural” al lui Vladimir Putin și „gena de aur” a acestuia

Ipoteză SF a cinematografiei ruse: „Sentimentul supranatural” al lui Vladimir Putin și „gena de aur” a acestuia

O ipoteză „exotică” de ultimă oră, demnă de primele poziții în orice top al teoriei conspirației, vizează codul genetic al președintelui rus Vladimir Putin.

Ororile asediului nazist de aproape 900 de zile asupra Leningradului în cel de-al Doilea Război Mondial au lăsat în urmă o mutație în codul genetic al supraviețuitorilor, care a fost ulterior transferată descendenților lor, inclusiv un „sentiment supranatural” de responsabilitate civică. Liderul de la Kremlin, născut în Sankt Petersburg (fost Leningrad), a primit prin moștenirea genetică a acestei generații o „genă de aur”. Această ipoteză science fiction îi aparține unei regizoare din Rusia, Eleonora Lukianova, și stă la baza recentului ei film – „Blockade Blood, Genetics”.

Filmul a dispus de o finanțare generoasă din partea Ministerului rus al Culturii, transmite RFE/RL, adăugând că mai mulți deputați din Duma de Stat și veterani din al Doilea Război Mondial au fost invitați recent să asiste la o proiecție în avanpremieră a peliculei.

Asediul asupra Leningradului a fost una dintre cele mai sângeroase file ale conflagrației mondiale, cu peste 1 milion de morți provocate de foamete, boli și de bombardamente.

Novaya Gazeta scrie că filmului Eleonorei Lukianova pornește de la o întrebare: De ce un segment mare al populației orașului Sankt Petersburg se distinge într-un „singur grup comportamental-psihilogic” fără o legătură ancestrală vizibilă?

Răspunsul nu poate fi decât unul, sugerează filmul, potrivit RFE/RL: supraviețuitorii asediului împart aceeași mutație genetică, caracterizată printr-o „mare responsabilitate pentru tot ce se întâmplă în țară”.

0