Plahotniuc a fost ținta unui omor la comandă: Reacția IGP

Plahotniuc a fost ținta unui omor la comandă: Reacția IGP

Inspectoratul General al Poliției confirmă dejucarea unei tentative de omor, vineri, a președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în Ucraina. Totuși, instituția nu oferă mai multe detalii, anunțând un briefind de presă astăzi, 8 aprilie.

Instituția anunță că la bri­e­fing vor par­ti­ci­pa șeful Inspec­to­ra­tu­lui Națio­nal de Inves­ti­ga­ții, Ion Iachi­mov, pro­cu­ro­rul din cadrul Pro­cu­ra­tu­rii pen­tru Com­ba­te­rea Cri­mei Orga­ni­za­te și Cau­ze Spe­ci­a­le, Vita­lie Busui­oc și un repre­zen­tant al orga­ne­lor de stat ale Ucrai­nei.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a anunțat vineri dejucarea unei tentative de omor a președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Despre aceasta ministrul ucrainean de Interne a anunțat în cadrul unui briefing susținut la Harkov.

Vedeți și: (VIDEO) Momentul reținerii suspecților de tentativă de omor a lui Vlad Plahotniuc

Potrivit lui Avakov, operațiunea de contracarare a omorului la comandă a fost organizată de către forțele de ordine ucrainene în comun cu cele din Republica Moldova, transmite Cenzor.net.

Anterior, Poliția ucraineană a anunțat că în comun cu Serviciul Grăniceri și Procuratura Generală a Ucrainei, a prevenit un omor. Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Serghei Cneazev, care a susținut un briefing alături de ministrul de Interne, Arsen Avakov, a declarat că „operațiunea de reținere a membrilor grupării criminale a avut loc concomitent la Kiev și Chișinău”.

„Sunt reținuți toți participanții acestui grup – de la comanditari până la executori și co-executori. Au fost ridicate arme și bani la Chișinău, iar la Kiev au fost reținuți organizatorii acestei fărădelegi”, a spus Cneazev.

El a agăugat că perchezițiile continuau și la momentul susținerii briefingului pentru acumularea altor probe în dosar.

0