Ion Ceban, despre refuzul PL de a participa la dezbateri electorale: Liberalii fac jocul lui Plahotniuc

Ion Ceban, despre refuzul PL de a participa la dezbateri electorale: Liberalii fac jocul lui Plahotniuc

Consilierul socialist, Ion Ceban, acuză PL, PPDA şi PAS fac jocul oligarhului și liderului PD, Vladimir Plahotniuc, atunci când refuză să participe la dezbaterile electorale pentru referendumul de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoacă.

„Cine ţine minte cum făcea gălăgie, inclusiv lacrimi că nu este admis să fie înregistrat şi e impiedicat să apară în electorală? Cineva mai are dubii că e un scenariu PD/PL?Aşteptăm declaraţiile Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase – de ce nu participă ei la dezbateri. Toţi împreună fac jocul Partidului Democrat şi a lui Plahotniuc”, se arată într-un mesaj al lui Ion Ceban.

Reacția socialistului vine în contextul în care PL a anunțat că refuză să participe la dezbateri electorale înainte de referendum.

Astfel, potrivit formațiunii, plebiscitul este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale.

„Acest referendum nu vine să soluționeze problemele locuitorilor municipiului Chișinău, dar este o risipă a banilor publici. Socialiștii s-au discreditat, la fel și toți ceilalți, care au pus la cale și au contribuit la organizarea acestui referendum ilegal”, se arată în comunicat.

0