Inundații în Canada: Peste 3.400 de persoane au fost evacuate în Quebec, Ontario și British Columbia

by Genko Genko

Pe măsură ce apele din Quebec și Ontario încep să se retragă treptat după ce au provocat inundații de amploare, autoritățile din două dintre cele mai populate provincii din Canada i-au îndemnat pe locuitori să dea dovadă de răbdare și de vigilență, informează miercuri DPA.

Topirea rapidă a zăpezilor și cantitățile mari de precipitații au cauzat inundații de amploare în Canada în weekend și luni forțând mii de persoane să își părăsească locuințele.

Deși pentru ziua de miercuri este prognozat soare în Ontario, în provincia New Brunswick și în anumite zone din Quebec sunt așteptate în continuare ploi.

Topirea zăpezilor, furtunile puternice și ploile torențiale vor înrăutăți situația în cealaltă parte a țării, în British Columbia, au avertizat marți autoritățile federale.

Peste 3.400 de persoane au fost evacuate în Quebec, Ontario și British Columbia, potrivit oficialilor.

Quebec rămâne zona cea mai afectată — de marți seară 3.882 de case din 166 de localități au fost inundate, conform autorităților provinciale. În total, 2.721 de persoane au evacuate, iar apele au acoperit 557 de drumuri.

Un bărbat de 37 de ani și fata sa în vârstă de 2 ani au decedat după ce mașina în care se aflau a fost luată de curenți în regiunea Gaspe din estul Quebec. Trupul bărbatului a fost găsit luni, iar cel al copilului este căutat în continuare de autorități.

Prim-ministrul provinciei Quebec, Philippe Couillard, a declarat marți, într-o conferință de presă, că va fi nevoie de câteva săptămâni pentru ca locuințele din comunitățile afectate de inundații să se usuce. „Ne aflăm într-o fază de retragere treptată (a apelor — n.r.)”, a spus Couillard. Acesta a avertizat, însă, că „dacă începem să vedem o ameliorare, nu înseamnă că inundațiile vor dispărea mâine”.

Potrivit unui buletin informativ al protecției civile de marți, persoanele evacuate au fost mutate în centre de primire.

CITIȚI ȘI...