Întâlnirea istorică Trump-Kim s-a încheiat. Cei doi lideri au semnat un document „cuprinzător”, evocând un „mare progres”

Întâlnirea istorică Trump-Kim s-a încheiat. Cei doi lideri au semnat un document „cuprinzător”, evocând un „mare progres”

Summit-ul istoric dintre președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat azi la Singapore. Cei doi lideri au semnat un document „cuprinzător” în urma întâlnirii destinate denuclearizării peninsulei coreene, șeful de la Casa Albă evocând un „mare progres” în această privință, informează Reuters și dpa.

Nu au fost făcute publice imediat detalii cu privire la conținutul documentului semnat. Totuși, dpa scrie că textul recunoaște progresul în discuțiile celor doi lideri cu privire la programul de arme nucleare al Phenianului.

„A fost într-adevăr o întrevedere fantastică” care s-a derulat „mai bine decât și-ar fi putut imagina cineva”, a declarat președintele SUA pentru presă la finalul dineului de lucru pe care l-a avut cu liderul nord-coreean. „Acum vom merge să semnăm”, a adăugat Donald Trump, fără a preciza despre ce fel de tip de document este vorba.

Cei doi lideri au avut anterior o întâlnire în tete-a-tete, precedată de o strângere de mâini istorică. Prevăzând un succes extraordinar al summitului cu liderul Coreei de Nord, Trump a spus că este o „onoare” să se întâlnească față în față cu Kim și că va avea o „relație grozavă” cu liderul RPDC.

De asemenea, presa scrie că Donald Trump i-a oferit liderului nord-coreean Kim Jong Un posibilitatea, foarte rară, de a arunca o privire în limuzina prezidențială americană. S-a întâmplat atunci când cei doi s-au plimbat în zona hotelului din Singapore în care a avut loc summitul și s-au îndreptat către limuzina președinților americani – cunoscută sub numele de „Bestia” („The Beast”). Nu este clar ce părere a avut Kim despre acest „tur”, dar a părut să zâmbească.

0