Instructor auto din Bălţi, cercetat penal pentru a doua oară

by Genko Genko

Ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale „Nord” a CNA au reţinut în flagrant un instructor, angajat al ÎS „Combinatul de Instruire prin Cursuri” din Bălţi, bănuit de corupere pasivă.

Potrivit declarantului, instructorul, înmpreună cu alte persoane din cadrul Biroului de Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din mun. Bălţi, au pretins suma de 300 de euro, sub pretextul că ar putea favoriza susţinerea cu succes a examenului de calificare auto şi eliberarea permisului de conducere de categoria „B”.

Reţinerea în flagrant a avut loc imediat după primirea banilor extorcaţi. Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală. Suspectul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi este reţinut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, instructor riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 5 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menţionăm că bărbatul a mai fost în vizorul CNA, pentru luare de mită, iar în rezultatul examinării dosarului penal, Judecătoria municipiului Bălţi i-a aplicat o amendă în mărime de 15.000 de lei.

CITIȚI ȘI...