(INFOGRAFIC) Republica Moldova – codașă la prezența companiilor low-cost: Care țări din regiune sunt în fruntea topului

(INFOGRAFIC) Republica Moldova – codașă la prezența companiilor low-cost:  Care țări din regiune sunt în fruntea topului

În Republica Moldova este doar o companie low-cost, fiind țara cu cea mai redusă prezență din Europa de Sud-Est, arată un studiu, realizat de SeeNews.

Totodată, Republica Moldova a înregistrat una dintre cele mai mici creșteri din regiune de doar 1,1%, pe când România a înregistrat o creștere anuală a numărului de călători de 21,6%, iar Bulgaria de 25,4%.

info3

Studiul arată că în țara noastră este doar o singură companie low-cost, în timp ce în Slovenia sunt 3, în România – 6, iar în Bulgaria – 12 companii.

Cu toate acestea, în ceea ce privește numărul de călători România este pe primul loc în regiune, cu peste 11 milioane de oameni, care au utilizat serviciile unei companii aeriene. Aceasta este urmată de Bulgaria cu circa 9 milioane de călători. În Moldova însă au utilizat serviciile companiei 2 milioane de călători.

info2

Cele mai multe rute operate în regiune le are Rynair, EasyJet și Wizzair, iar cele mai multe zboruri au fost efectuate în Marea Britanie, Spania, Italia, Franța și Germania.

info4

0