Îndemn la protest: „Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vino duminică la Parlament”

Îndemn la protest: „Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vino duminică la Parlament”

Opoziția extraparlamentară se pregătește de un nou protest împotriva guvernării, asta după ce în luna iulie curent 74 de deputați PD, PSRM şi PPEM au votat în grabă schimbarea sistemului electoral de vot în unul mixt. „Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vino duminică la Parlament la 12:00″, spun organizatorii protestului.

„În ţara asta, trei milioane de oameni lucrează din greu pentru ca vreo trei sute de politicieni să o ducă foarte bine. Așa se întâmplă de un sfert de secol. Pentru a-și păstra puterea, ei au pus la cale un următor furt. Au schimbat ”legea” privind sistemul de vot ca să ne fure votul. Ultima noastră putere asupra lor – votul nostru – va fi mai ușor de furat. Și-au făcut mendrele și acum așteaptă să ne liniștim, unul câte unul. Dați să le arătăm că nu e așa de simplu. Noi vrem să scăpăm de ei pașnic și democratic. Ei nu vor să plece. Va trebui să îi plecăm altfel. Dar pentru început, ne consolidăm. Veniți la Parlament. Este datoria noastră, a fiecăruia”, se arată în mesaj.

În context, aceștia cheamă oamenii să participe la 17 septembrie la protestul organizat în faţa Parlamentului.

„Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vino duminică la Parlament la 12:00. Nu pentru că nu ai alte planuri (noi toți putem găsi alte ocupații duminică la 12:00). Ieși pentru a condamna încă o dată nedreptatea ce se întâmplă în jurul nostru. Ieși pentru a arăta că nu te vinzi pe bani murdari. Ieși pentru a apăra viitorul copiilor tăi. E clar că Plahotniucii au grijă doar de copiii lor, nu și de ai noștri. Suntem deja mai mulți ca ei. Ei sunt sute, plătiți pe bani murdari. Noi suntem mii. Zeci de mii. Vom fi și sute de mii. Ei sunt trecători. Noi vom rezista până la urmă, dar vom rezista doar dacă vom fi împreună și ne vom proteja reciproc. Am supraviețuit sute de ani, vom supraviețui și asta. Dacă vom fi împreună”, se mai arată în mesaj.

De menționat că eveniemntul este organizat de partidele extraparlamentzare de opoziţie – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acțiune şi Solidaritate.

0