Închiria mașini pentru a transporta marfă nedeclarată peste hotarele țării. Locuitor al capitalei, reținut repetat cu bunuri de o sută mii lei

Închiria mașini pentru a transporta marfă nedeclarată peste hotarele țării. Locuitor al capitalei, reținut repetat cu bunuri de o sută mii lei

Un locuitor al capitalei, anterior reținut de nenumărate ori pentru trafic ilicit cu bunuri, introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, a fost reținut din nou în momentul în care a încercat să aducă în Chișinău 280 de perechi de încălțăminte, procurate din Ucraina. De această dată, bărbatului i-au fost aplicate trei amenzi – una pentru tentativa introducerii ilegale în țară a bunurilor, iar restul două – pentru nesupunerea cerințelor legale ale funcționarilor vamali de a stopa pentru efectuarea verificărilor.

Cazul a avut loc la data de 13 martie curent, după ce inspectorii Echipelor Mobile ale Vămii, au încercat să stopeze mașina de model „BMW X5”, condusă de către contravenient, în apropierea drumului de ocolire a postului vamal intern de control „Hagimus”. Bărbatul, însă, a ignorat somația ofițerilor vamali și a accelerat în direcția orașului Căușeni. Încercând să scape de urmărirea vameșilor, acesta a virat înapoi înspre postul vamal Hagimus, unde, la fel, a traversat fără a stopa pentru verificările de rigoare.

Ulterior, acesta și-a abandonat mașina în proximitatea postului vamal „Bender”, dislocat în zona de securitate, fapt ce a determinat necesitatea intervenției reprezentanților Inspectoratului de Poliție Bender, pentru evacuarea unității de transport. Ulterior, în cadrul cercetărilor, s-a stabilit că automobilul reținut este proprietate a unei firme de închirieri auto.

Mașina a fost escortată la terminalul vamal „Petricani”, iar la scurt timp a fost identificat și conducătorul unității de transport, care a recunoscut că a închiriat mașina pentru a transporta mărfurile nedeclarate.

Lotul a fost indisponibilizat până la finalizarea tuturor investigațiilor. Valoarea bunurilor a fost evaluată la peste 100.000 lei.

0