Încă un supraviețuitor al tragicului accident din Kaluga, un moldovean de 20 de ani, urmează să ajungă duminică în țară

Încă un supraviețuitor al tragicului accident din Kaluga, un moldovean de 20 de ani, urmează să ajungă duminică în țară

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI urmează să aducă încă un cetățean moldovean traumatizat în accidentul produs în apropiere de regiunea Kaluga. Reprezentantul SMURD va ajunge astăzi în Federația Rusă pentru a prelua pacientul și a-l aduce în țara noastră.

Potrivit IGSU, al cincilea moldovean traumatizat este un bărbat în vârstă de 20 de ani, care a suportat diverse traume în urma impactului. Acesta va fi preluat de ofițerul IGSU și va fi transportat la Chișinău prin intermediul trenului de pe cursa Moscova-Chișinău.

Pe parcursul drumului pacientul va fi monitorizat de medicul din cadrul SMURD, care va acorda toată asistența necesară pentru ca acesta să ajungă în siguranță în Republica Moldova.

Trenul de pe cursa Moscova-Chișinău urmează să ajungă în capitală duminică 12 august la ora 19:17. De pe peronul gării acesta va fi preluat de un echipaj cu ambulanță SMURD și va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, pentru tratament ulterior.

Potrivit IGSU, bunurile materiale a persoanelor decedate și traumatizate în tragicul accident din Kaluga care se aflau în microbuzul accidentat au fost preluate de ofițerii Inspectoratului, iar rudele și apropiații pot beneficia de ele după ce prezintă actele de confirmare. O parte dintre bunuri au fost deja oferite rudelor, iar alții urmează să le primească.

Amintim că tragicul accident produs în regiunea Kaluga a luat viața a șase cetățeni ai Republicii Moldova, iar alte 8 persoane din țara noastră au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetățenilor țării noastre.

0