Încă un partid, parte a familiei PPE, își anunță susținerea pentru Andrei Năstase la funcția de primar de Chișinău

Încă un partid, parte a familiei PPE, își anunță susținerea pentru Andrei Năstase la funcția de primar de Chișinău

Partidul Liberal Democrat din Moldova, fiind parte a familiei PPE, a decis susținerea candidaturii lui Andrei Năstase la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Decizia aparține Biroului Politic al PLDM, fiind motivată de necesitatea unificării forțelor politice de dreapta ca răspuns la tentativele tot mai vădite din partea Partidului Democrat de acaparare a instituțiilor statului și uzurpare a puterii în Republica Moldova.

„Facem apel în continuare către toate partidele cu adevărat democratice și proeuropene, să-și unifice forțele în vederea unei riposte colective și organizate împotriva încercării socialiștilor și democraților de a uzurpa puterea în capitală. PLDM speră că rațiunea va învinge calculele înguste ale celor care au un singur scop, menținerea la guvernare”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Vedeți și: PD bagă zâzanie: Andrei Năstase nu este „candidatul unic”, este un candidat bi-partinic. Maia Sandu ar fi fost „candidatul real”

Amintim că, până acum, doar Partidul Acțiune și Solidaritate și-a anunțat deja susținerea candidatului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari a spus că acesta nu este „candidatul comun” al formațiunilor pro-europene, ci un candidat „bi-partid”. Astfel, formațiunea rămâne deocamdată pe aceleași poziții.

0