Încă un omor la vânătoare. Bărbat de 49 de ani din Sângerei, ucis accidental

Încă un omor la vânătoare. Bărbat de 49 de ani din Sângerei, ucis accidental

Vânătoare cu final tragic în satul Nicolaevca, raionul Sângerei. Un bărbat de 49 de ani a murit după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, citat de Publika, totul s-a întâmplat în timp ce bărbații se urcau în automobil pentru a se întoarce acasă.

„Cazul a avut loc la ora 10:25 de minute din momentul când persoanele date au decis să încheie vânătoarea. În momentul când se mobilizau pentru a pleca acasă o persoană urcată deja în automobil, iar alta urma deja să urce, din neatenție a atins cureaua armei de vânătoare care s-a agățat de o piesă a automobilului și respectiv s-a deschis focul. Din analiza preventivă, se confirmă faptul că focul nu a fost de la distanță, iar restul detaliilor urmează să fie cercetate”, a declarat șeful Direcției de Securitate Publică a IGP, Marin Maxian.

Potrivit lui Maxian, pe cazul dat a fost deschisă o cauză penală privind lipsirea de viață prin imprudență și se pedepsește pe un termen de închisoare de până la 3 ani. „Persoana care se face vinovată a fost reținută și urmează ca organele de urmărire penală să ia măsurile cuvenite în privința acestuia. Menționăm că toți posesorii de arme aveau actele în regulă”, a mai afirmat Maxian.

Împușcătura s-ar fi produs după ce unul dintre vânători a agățat cureaua armei de cârligul de la remorcă, iar pușca s-a declanșat automat. În consecință, glontele a nimerit în fesa bărbatului.

Victima a fost transportată de urgență la spital, însă, în ciuda eforturilor medicilor, el a murit în scurt timp. Potrivit poliției, toți cei patru bărbați care au participat la vânătoarea de fazani aveau permis de port armă și carnet de vânătoare.

De asemenea, niciunul dintre ei nu a consumat alcool. Victima este din satul Chișcăreni, raionul Sângerei, era căsătorit și avea doi copii.

 

Foto: publika.md

0