Încă un cetățean turc „cu viziuni radicale”, reținut de SIS, declarat indezirabil și expulzat din Moldova

Încă un cetățean turc „cu viziuni radicale”, reținut de SIS, declarat indezirabil și expulzat din Moldova

Încă un cetățean turc a fost identificat și reținut de Serviciul de Informații și Securitate pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, acesta realiza acțiuni de justificare și propagare a viziunilor radicale.

Totodată, potrivit unui comunicat al Serviciului, urmare a desfășurării măsurilor de investigație, a fost stabilit că persoana a încălcat regimul de ședere în Republica Moldova, aplicând diverse metode pentru a se ascunde de organele abilitate, folosind mai multe adrese pe aria municipiului Chișinău.

„Cetățeanul străin a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioada de 5 ani din raționamente de securitate națională și îndepărtat către țara de origine, conform practicilor și normelor internaționale”, se menționează în comunicatul SIS.

Vedeți și: Șapte cetățeni turci din cadrul liceului „Orizont”, ridicați de SIS și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova

Amintim că la data de 6 septembrie curent, Serviciul de Informații și Securitate a declarat ca persoane indezirabile și expulzat de pe teritoriul țării șapte cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee „Orizont”.

0