Încă o ședință în dosarul Șor, amânată azi de Curtea de Apel Cahul

Încă o ședință în dosarul Șor, amânată azi de Curtea de Apel Cahul

O nouă ședință în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor, a fost amânată azi de Curtea de Apel Cahul. Aceasta a fost cea de-a șasea ședință în dosar, iar motivul amânării a fost o cerere înaintată de avocații lui Șor în vederea efectuării unei expertize financiar-contabile. Următoarea ședință de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor va avea loc pe 19 septembrie, iar în cadrul acesteia judecătorii își vor expune decizia cu privire la cererea avocaților.

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că procurorul s-a expus pentru respingerea cererii înaintată de avocații lui Șor. Astfel, instanța de judecată a amânat ședința pentru a examina cererea respectivă.

ZdG a luat legătura și cu unul dintre avocații primarului de Orhei pentru a afla mai multe detalii despre această cerere, doar că avocatul Iulian Balan a informat că nu poate intra în esența acestei cereri pentru că ședința a avut loc cu ușile închise.

„Nu vă pot da detalii referitoare la această expertiză. A fost o ședință lucrativă, unde s-au examinat întrebările care le avem față de organul care urmează să facă expertiza, modalitățile de expertiză, iar instanța a luat o pauză pentru a emite o decizie în acest sens”, a spus Iulian Balan.

Întrebat dacă apărarea mai are martori de audiat, avocatul a spus că aceștia vor fi audiați după ce instanța se va expune asupra expertizei solicitate.

Toate ședințele de la Curtea de Apel Cahul în acest dosar sunt desfăşurate cu uşile închise, această decizie fiind luată încă pe 23 mai, la solicitarea procurorului pe caz. Motivele invocate pentru a judeca dosarul departe de ochii publicului au constat în faptul că în prima instanţă dosarul a fost examinat, la fel, cu uşile închise.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis în magistraților Evghenii Dvurcenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă de la Curtea de Apel Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul om de afaceri, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele, a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

0