Încă 67 de șoferi au fost prinși beți la volan

by Genko Genko

În weekend-ul trecut Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat operațiunea specială ”Nopți Albe” care a avut drept scop depistarea șoferilor în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică.

Ca urmare a măsurilor întreprinse au fost documentate 67 persoane suspectate pentru conducerea autovehiculelor în stare de ebrietate. La fel, în cadrul operațiunii, angajații INP, au reținut o persoană bănuită în săvîrşirea unei tîlhării și 3 persoane bănuite în furturi de accesorii auto.

În caz că vinovăţia șoferilor băuți va fi dovedită, şi dacă fapta nu constituie infracţiune, conform art. 233 Cod Contravenţional al RM, ei riscă amenzi de pînă la 150 unităţi convenţionale sau privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani.

Îar dacă fapta se va dovedi a fi infracţiune, atunci în conformitate cu art. 264 prim al. 1) Cod Penal al RM, persoana se pedepseşte cu amendă în mărime de la 400 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare în continuare îndeamnă conducătorii auto să dea dovadă de maximă prudență în trafic, să evite oboseala și consumul de alcool la volan, să respecte limita de viteză și să-și cupleze centura de siguranță.

CITIȚI ȘI...