În țară cad precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare; Atenționările poliţiei de patrulare

În țară cad precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare; Atenționările poliţiei de patrulare

La moment în raioanele Ocnița, Briceni, Râșcanu, Glodeni, Florești, Edineț, Șoldănești, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Taraclia și Cahul carosabilul este acoperit cu zăpadă. Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu atenționări pentru conducătorii auto.

Potrivit poliţiei de patrulare, conducătorii auto nu trebuie să pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare. Obligatoriu este să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ștergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă. Este important să verifice starea frânelor şi să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.

Pentru deplasările în afara localităților, conducătorii auto trebuie să își efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură iar dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează.

De asemenea, este obligatoriu ca conducătorul auto să conducă cu viteză redusă şi benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată.

La moment echipajele de Patrulare se află pe traseele naționale și activează pentru siguranța cetățenilor.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 902.

0