În 2014, agricultorii moldoveni vor beneficia de subvenții în valoare de 500 de milioane de lei

by Genko Genko

Pentru anul 2014, fondul de subvenționare al producătorilor agricoli va constitui 500 de milioane de lei, cu o sută de milioane mai mult decât în 2013.

Astfel, agricultorii care intenţionează să înfiinţeze livezi de vişin, cireş, caişi, pruni, piersici vor benefica de subvenţii în valoare de la 20 de mii la 30 de mii de lei pentru fiecare hectar. La înfiinţarea plantaţiilor de arbuşti fructiferi agricultorii vor primi subvenţii de la 50 de mii de lei la hectar.

S-a mărit subvenţia şi pentru agricultorii care vor defrişa plantaţii multianuale de la trei mii la cinci mii de lei la hectar. Totodată, este redactată noţiunea de tânăr fermier, de la 30 la 35 de ani.

Pentru stimularea lucrărilor de irigare a terenurilor agricole se măresc subvenţiile cu pînă la 50 la sută, iar în vederea stimulării investiţiilor pentru utilarea şi renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, fermele de bovine vor fi subvenţionate de până la 60%, iar cele de ovine de până la 50%. În acest an vor beneficia de subvenţii şi piscicultorii.

CITIȚI ȘI...