Mănuşi de zidar pentru Igor Dodon de la diaspora moldovenească din Italia

Mănuşi de zidar pentru Igor Dodon de la diaspora moldovenească din Italia

Una dintre cele mai active reprezentante din diaspora, Cristina Pruteanu, cunoscută și prin spiritul său civic de a participa la proteste anti-guvernare atât în Italia cât și la Chișinău a avut un cadou special pentru președintele Igor Dodon, care s-a aflat în vizită la Roma în perioada 4-6 noiembrie.Cristina Pruteanu i-a oferit președintelui niște mănuși de zidar ca să îi arate cu cât greu se fac banii în străinătate.

Moldoveanca care locuiește în Italia a informat că Igor Dodon s-a întâlnit la Roma doar cu reprezentanţi ai diasporei ruse şi ucrainene şi nu cu cea a Republicii Moldova.

„Ţara arde, dar delegaţia se plimbă. Aşa facem banii, cu aceste mănuşi. Poftim, luaţi-le în ţară”, s-a adresat reprezentanta diasporei către Igor Dodon. Pe lângă mănuşi, Cristina Pruteanu i-a dăruit şi un album cu poze care demonstrau sărăcia din R. Moldova. Dodon a luat albumul, nu şi mănuşile.

„Pro-rusul Dodon a preferat să se întâlnească mai degrabă cu diaspora rusă şi ucraineană, decât cu diaspora moldovenească. La întrebarea de ce nu s-a întâlnit şi cu cetăţenii R. Moldova care sunt stabiliţi în Italia, la Roma, nu a primit un răspuns din partea preşedintelui”, a menţionat reprezentanta diasporei din Italia, citată de jurnalista Elena Robu într-un editorial pe blogul său.

Menţionăm că la începutul lunii noiembrie, Igor Dodon s-a aflat într-o vizită în Italia unde a avut întrevederi cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc şi cu preşedintele Republicii Italiene, Sergio Matarella. Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, şeful statului informează că s-a întâlnit cu originari din Moldova în Biserica „Sfânta Marea Muceniţă Ecaterina” de la Roma care este subordonată canonic Patriarhiei Ruse. Igor Dodon a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor, dar, la finalul liturghiei s-a adresat cetăţenilor moldoveni cu un mesaj în română, iar preoţilor le-a mulţumit în ruseşte.

Cristina Pruteanu a precizat însă că majoritatea celor care l-au întâmpinat pe Igor Dodon erau din diaspora rusă şi ucraineană şi nu cea moldovenească, iar reprezentanţi ai diasporei din Moldova au protestat pe 6 noiembrie în Piaţa Republicii din Roma deoarece preşedintele nu s-a prezentat la întâlnirea cu ei. „Iată pe cine reprezintă de fapt Igor Dodon şi al cui preşedinte este.”

0