Jurnaliștii unui post rusesc de televiziune, întorși acasă de pe Aeroportul Chișinău

by Genko Genko

O echipă de jurnaliști de la postul rusesc de televiziune „TV Țentr” nu a putut intra pe teritoriul Republicii Moldova, ei fiind întorși acasă de pe Aeroportul din Chișinău.

Aceștia plănuiau să ajungă în Transnistria, acolo unde urmau să realizeze un reportaj despre „situația din republică”, potrivit agenției Ria Novosti.

Reporterul postului de televiziune, Artem Șirokov, a declarat că polițiștii de frontieră moldoveni nu i-au permis operatorului său să intre în țară, deoarece acesta nu a putut să-și motiveze vizita în Republica Moldova.

„După ce a fost controlat i s-a spus că trebuie să se întoarcă înapoi. Când am întrebat care este motivul, mi s-a spus că nu are actele ce ar confirma scopul vizitei în Republica Moldova și locul cazării sale”, a declarat jurnalistul.

Anterior, jurnaliștilor postului de televiziune „Zvezda” li s-a interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova din aceleași motive. La cel ca și cei de la „TV Țentr”, aceștia plănuiau să ajungă în Transnistria.

În ultima perioadă posturile rusești de televiziune au realizat mai multe reportaje manipulatoare din regiunea transnistreană.

Citește și: (VIDEO) Presa rusă: Transnistria, pregătită de un război

CITIȚI ȘI...