Igor Dodon: „Sunt pregătit să decretăm stare de situație excepțională în orice moment”

Igor Dodon: „Sunt pregătit să decretăm stare de situație excepțională în orice moment”

Comisia pentru Situații Excepționale, în frunte cu Prim-Ministrul, a decis să ceară președintelui Republicii Moldova instituirea stării de urgență, a anunțat Igor Dodon pe o rețea de socializare.

„Acum se fac evaluările și dacă va fi necesar sunt pregătit să decretăm stare de situație excepțională în orice moment. În regim de urgență se evaluează capacitățile de funcționare a tuturor instituțiilor, consecințele pentru economia națională”, precizează Igor Dodon în postare.

Șeful statului a rugat toți cetățenii să rămână acasă, specificând că străzile vor fi deblocate în câteva ore, deoarece se mobilizează toate forțele necesare.

Amintim că astăzi Guvernul se convoacă într-o ședință specială în cadrul căreia va evalua riscurile cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

Tot astăzi, meteorologii au emis Cod portocaliu de îngheț. Noaptea pe 21 aprilie se vor menține precipitații puternice sub formă de lapoviță și zăpadă, depuneri de lapoviță. Vântul nord-estic va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s.

0