Igor Dodon reacționează emotiv la cererea MAEIE în privința a cinci diplomați ruși. „Guvernarea a comis un gest revoltător”

by Genko Genko

Președintele Igor Dodon se declară „profund indignat” și condamnă „în mod categoric” solicitarea Ministerului de Externe către ambasadorul rus, Farit Muhametșin, ca cinci diplomați ruși „să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore”. Potrivit șefului statului, care vorbește despre o „ostilitate afișată a diplomației moldovenești”, „guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federația Rusă”.

„Înțeleg că eurounioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile modo-ruse. Înțeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfârșit s-a creat un dialog constructiv și eficient.
Dar atenționez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO”, declară Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele mai menționează că guvernarea „nu își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul”. „Au făcut un gest urât, care nu va trece fără consecințe negative”, a conchis șeful statului.

CITIȚI ȘI...