Igor Dodon merge la Moscova. Vizita a fost stabilită cu Dmitri Kozak

by D M

Președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, merge la Moscova. Potrivit lui Dodon, vizita în Federația Rusă a fost coordonată cu Dmitrii Kozak, șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse. Dodon a scris pe Facebook că va discuta în capitala rusă un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă.

„Am avut o discuție telefonică cu Dmitrii Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse. Am abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusă a adresat mulțumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de Președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA. La rândul meu, am exprimat gratitudine domnului Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse, pentru susținerea multilaterală acordată Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor noștri, afectați de secetă.

La finele discuției, am convenit cu Dmitrii Kozak în privința organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

7 comments

Wuyuyl 13 mai 2023 - 09:14

buy generic tadalafil 5mg buy tadalafil 10mg generic buy ed meds

Răspuns
Bftqbs 20 mai 2023 - 14:04

buy accutane 20mg online cheap purchase zithromax generic zithromax over the counter

Răspuns
Wytuhq 22 mai 2023 - 04:25

buy azipro 250mg pills gabapentin oral gabapentin for sale

Răspuns
Fcorah 24 mai 2023 - 00:50

lasix 100mg canada furosemide 100mg over the counter order albuterol 4mg online

Răspuns
Fmryir 25 mai 2023 - 18:23

buy generic levitra zanaflex usa buy hydroxychloroquine pills

Răspuns
Yzlpmt 26 mai 2023 - 19:47

ramipril usa etoricoxib 60mg sale arcoxia pills

Răspuns
Joward 27 mai 2023 - 11:46

levitra order plaquenil ca purchase plaquenil without prescription

Răspuns