Igor Cobileanski, după proiecţia filmului „Afacerea Est”: Există posibilitatea să fie şi „Afacerea Vest”

Igor Cobileanski, după proiecţia filmului „Afacerea Est”: Există posibilitatea să fie şi „Afacerea Vest”

„Afacerea Est” a deschis sâmbătă, la Iaşi, Caravana „Centenarului Filmului Românesc – 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe”, regizorul Igor Cobileanski anunţând în premieră publicul cinefil că va urma şi „Afacerea Vest”.

Regizorul Igor Cobileanski a afirmat că, odată cu derularea acestui proiect în localităţi din Republica Moldova, se doreşte o apropiere a publicului de dincolo de Prut de filmul românesc, cu atât mai mult cu cât accesul la pelicule româneşti pentru cetăţenii moldoveni este unul limitat.

După proiecţia filmului său, „Afacerea Est”, Cobileanski a răspuns întrebărilor celor prezenţi în sala Ateneului din Iaşi şi a anunţat că are în vedere realizarea unui film care să se intituleze “Afacerea Vest”.

Regizorul le-a povestit spectatorilor cum s-a născut ideea acestui film şi a vorbit despre momentele inedite de la filmări.

„În mod cert nu va exista o continuare “Afacerea Est”, există însă posibilitatea să fie “Afacerea Vest”. Am fost întrebat de multe ori, la majoritatea proiecţiilor cu public, dar de fiecare dată am evitat un răspuns ferm, dar vreau să asigur nişte oameni prieteni mie că se scrie în “Afacerea Vest”, a punctat Igor Cobileanski.

Andrei Giurgia, manager proiect România, a prezentat publicului care a participat la primul film din caravana celor 100 de pelicule ce înseamnă „Centenarul Filmului Românesc” şi le-a mulţumit tuturor pentru implicare.

„Astăzi, la Iaşi, se scrie o importantă pagină de istorie. Lansăm “Centenarul Filmului Românesc”. Am pus la cale acest proiect împreună cu prietenii noştri din Republica Moldova, de la Asociaţia Obştească MIA. Pe scurt: 100 de filme, 100 de cineaşti, 100 de localităţi, totul până în aprilie 2019. O să mergem în localităţile importante şi Iaşiul are rolul principal în această ecuaţie. Ne pare bine că putem demara de la Iaşi un proiect de asemenea importanţă”, a declarat Giurgia.

0