(FOTO) Republica Moldova a dispărut de pe harta Europei, dar a apărut „statul” Transnistria

(FOTO) Republica Moldova a dispărut de pe harta Europei, dar a apărut „statul” Transnistria

Republica Moldova a dispărut de pe harta Europei, în locul ei apărând Transnistria. Eroarea a fost comisă într-un material intitulat „Harta misoginismului în Europa”.

Pe site-ul indy100.com, care aparține casei editoriale Independent News&Media, teritoriul Republicii Moldova este marcat pe harta Europei cu denumirea de Transnistria.

Eroarea a fost comisă într-un material intitulat „Harta misoginismului în Europa”, remarcă publicația ucraineană Ukrainska Pravda.

Harta a fost realizată pentru a ilustra rezultatele unui studiu privind atitudinea bărbaților față de femei în mai multe țări ale lumii. Rezultatele au arătat că unul din cinci bărbați din lume se consideră mai presus de femei în relațiile sociale.

Pe hartă, în locul Republicii Moldova, este indicat denumirea „Transnistria”.

Transnistria este doar o parte a teritoriul Republicii Moldova, care în urma conflictului armat din 1992 a ajuns sub controlul administrației separatiste de la Tiraspol.

De remarcat că,  hotarele Ucrainei pe hartă sunt indicate corect, împreună cu peninsula Crimeea, anexată de Federația Rusă în primăvara anului 2014.

0