(FOTO) Marea Britanie a vrut să-l distrugă pe Hitler bombarând Germania cu o armă psihologică secretă

by Genko Genko

Avioanele britanice au bombardat Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu o armă mai puțin convențională, mai ales pentru mijlocul secolului XX.

Era vorba despre copii ale raportului Beveridge, traduse în limba germană, care aveau drept scop întoarcerea populației împotriva dictatorului nazist Adolf Hitler.

O nouă carte, scrisă de John Micklethwait și Adrian Wooldrige, descoperă secretul din război și vorbește despre felul cum britanicii au ales să bombardeze Germania cu texte propagandistice în loc de bombe, transmite Daily Mail.

Planului Beveridge conținea o viziune de dezvoltare a statelor europene după încheierea războiului. William Beveridge, autorul planului, a identificat cele ”cinci rele” ale omenirii, care erau ”boala, invidia, ignoranța, mizeria și lenea”. Guvernul britanic a instituit mai multe dintre ideile sale în programul de guvernare al statului, în special în domeniul sănătății.

article-0-004AA91400000258-816_634x473

Un raport al acestui plan, care era contrar politicii naziste a lui Hitler, a fost distribuit în aproximativ 6 milioane de exemplare pe tot teritoriul Germaniei, el fiind aruncat din avioanele forțelor aeriene britanice.

Conform cărții celor doi autori, ”The Fourth Revolution: The Global race to Reinvent the State”, în acea perioadă, raportul Beveridge a fost tradus în cel puțin 22 de limbi.

După sfârșitul Războiului, în unul dintre buncărele lui Hitler au fost descoperite mai multe copii ale planului revoluționar, care totuși nu a avut efectul scontat în Germania nazistă.

CITIȚI ȘI...