Iată automobilul care a fost ales Mașina Anului în Europa

Iată automobilul care a fost ales Mașina Anului în Europa

„Peugeot 3008” a fost desemnată Maşina Anului în Europa de către Organizația „Car of The Year”. Autoturismul a depășit la o diferență de 23 de puncte „Alfa Romeo Giulia”.

„Car of the Year” este organizată în fiecare an de o asociație fondată de 7 publicații din Europa, care se bazează pe voturile a 58 de jurnaliști din 22 de țări.

Jurații dispun de un număr de 25 de puncte, care sunt distribuite după reguli stricte mașinilor din finală. Astfel, fiecare jurat este obligat să distribuie punctele către cel puțin 5 mașini, cu un maximum de 10 puncte pentru o mașină, și să-și motiveze deciziile.

Criteriile de notare țin cont de design, confort, siguranță, consum, manevrabilitate, performanță, funcționalitate, eco-friendly, plăcerea de a conduce, preț. De asemenea, sunt importante inovațiile tehnice și raportul calitate/preț.

Mașinile trebuie să fie lansate în ultimele 12 luni dinaintea concursului, să fie noutăți absolute, nu face-lifturi, și să fie lansate în cel puțin 5 țări europene la momentul votului.

0