Ianukovici susţine „referendumurile” separatiştilor şi îndeamnă autorităţile de la Kiev să înceteze operaţiunile antitero

by Genko Genko

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici îndeamnă autorităţile de la Kiev să retragă trupele din regiunile Doneţk, Lugansk şi Odesa şi să înceteze să ucidă cetăţenii ţării, relatează agenţia rusă Interfax.

„Eu pot acum să recunosc unele greşeli strategice proprii, dar sunt ferm convins că nicio autoritate, nicio carieră sau succes financiar nu valorează mai mult ca vieţile omeneşti. Iar hoarda sângeroasă a nimicit deja peste 300 de cetăţeni paşnici”, se arată în declaraţie.

Citeşte şi: Kremlinul despre referendumul ilegal din Donbas: Rusia respectă decizia cetățenilor

„Eu vă îndemn să vă opriţi. Toată lumea a văzut câţi oameni au participat la referendum! Şi voi puteţi să ignoraţi rezultatele acestuia, însă nici voi, nici Europa, nici alte ţări nu puteţi să nu recunoaşteţi faptul că nu sunt niciun fel de terorişti şi că purtaţi un război împotriva propriului popor!”, consideră Ianukovici.

Citeşte şi: Lavrov: Moscova nu vede utilitatea unor negocieri cu Ucraina, fără participarea separatiștilor

Menţionăm că fostul preşedinte al Ucrainei, care susţine actualmente intenţiile separatiste ale teroriştilor pro-ruşi din estul ţării şi condamnă atitudinea UE şi SUA, întreprindea anterior măsurile necesare pentru ca ţara sa să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din 28-29 noiembrie 2013, însă a întrerupt pe neaşteptate acest proces. Acesta a început brusc să invoce faptul că produsele ucrainene nu ar fi destul de competitive pe piaţa europeană şi că implementarea Acordului de asociere cu UE ar fi avut un impact negativ asupra economiei.

CITIȚI ȘI...