Alegerile – un pas spre viitor! CEC a premiat câștigătorii concursului de eseuri pentru elevi

by Genko Genko

Comisia Electorală Centrală, în cooperare cu Filiala din Chișinău a Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor-membre AIP CSI, a premiat azi câștigătorii concursului de eseuri cu temele „Dreptul la vot”, „Alegerile – un pas spre viitor” și „Noi – viitorii alegători”. La concurs au participat 17 lucrări, iar evaluatorii le-au apreciat în funcție de actualitatea și originalitatea abordării subiectelor anunțate.

Concursul s-a desfășurat în perioada 21 februarie – 15 martie 2017 și a fost organizat pentru elevii claselor a X-a – a XI-a din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia. Obiectivele concursului au vizat informarea tinerilor privind dreptul lor de vot; sensibilizarea tinerilor privind importanța votării pentru edificarea unei societăți democratice; identificarea și stimularea tinerilor cu aptitudini creative și cunoștințe în domeniul aplicat; încurajarea cetățenilor de a participa la alegeri.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au mulțumit elevilor și profesorilor ce i-au ghidat pentru implicare și participare activă. Tinerii au fost chemați să se implice activ în procesul decizional, iar îndemnurile lansate în lucrările expuse să le realizeze în viața de zi cu zi.

Câştigătorii premiului mare au fost desemnați următorii elevi:

  • Anastasia Mironova, Liceul teatral orășenesc, mun. Chișinău;
  • Veronica Ciolac, Liceul teoretic, „B. Ianacoglo”, com. Corceac, UTA Găgăuzia;
  • Anastasia Socolova, Liceul teoretic „Chiril și Metodiu”, mun. Chișinău.

CITIȚI ȘI...