Sub control judiciar nu e ca în libertate: Cererea lui Dorin Chirtoacă de a părăsi teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă

Sub control judiciar nu e ca în libertate: Cererea lui Dorin Chirtoacă de a părăsi teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă

Instanța de judecată a respins cererea primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, de a părăsi teritoriul Republicii Moldova pentru a participa la Congresul autorităților locale si regionale al Consiliului Europei.

Dorin Chirtoacă le-a cerut judecătorilor să-i permită să plece la Strasbourg la începutul lunii februarie pentru a lua parte la această reuniune, însă magistrații i-au respins demersul ca fiind neîntemeiat, transmite Radio Chișinău.

Anterior, fiind sub control judiciar, Dorin Chirtoacă a mai cerut instanței permisiunea pentru a participa la Congresul Puterilor Locale, însă judecătorii i-au respins demersul.

Edilul a primit însă acceptul instanței în luna decembrie a anului trecut pentru a merge la funeraliile Regelui Mihai I al României.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut la 25 mai 2017 de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, concomitent cu, conferința susținută de liderul PL, Mihai Ghimpu, când acesta a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.

În luna noiembrie 2017 acesta a fost eliberat sub control judiciar.

0