Hoț de mașini, prins de poliție în capitală

by Genko Genko

Un tânăr originar din comuna Bubuieci, în vârstă de 27 de ani, a fost reţinut pe urme fierbinţi de către ofiţerii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuit de răpirea unui automobil Volkswagen Golf în valoare de aproximativ 20 mii de lei.

În noaptea spre 13 februarie curent, suspectul a răpit unitatea de transport de pe strada Mioriţa, care era parcată în faţa blocului în care locuiește proprietara automobilului. Poliţia a fost alertată imediat de către stăpână, care a observat lipsa automobilului. Ca urmare a acţiunilor demarate în raza sectorului, poliția a localizat automobilul și a reţinut făptaşul pe urme fierbinţi.

În cadrul audierilor suspectul şi-a recunoscut vinovăţia. Potrivit mărturiilor depuse, acesta a pătruns în automobil forțând lacătul, iar motorul l-ar fi pornit de la firele electrice de pe lângă volan. Tănărul avea intenția să se plimbe prin capitală. Poliţiştii au stabilit că individul nu este la prima abatere, fiind anterior cercetat penal de 8 ori pentru furt şi răpiri de maşini.

Actualmente, bărbatul este cercetat penal pentru răpire de automobil în stare de arest şi riscă închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani. Totodată,se verifică complicitatea lui în alte cazuri similare înregistrate în capitală.

CITIȚI ȘI...