Hazard, cel mai bun jucător din Premier League și după Asociația jurnaliștilor sportivi

by Genko Genko

Belgianul Eden Hazard a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Premier League în acest sezon de către Asociația jurnaliștilor sportivi din Anglia, al doilea premiu ce va intra în posesia mijlocașului echipei Chelsea după cel din aprilie acordat de Asociația fotbaliștilor profesioniști din Anglia (PFA), relatează Reuters.

În ierarhia Asociației jurnaliștilor englezi de sport (FWA), Hazard, cu 53% din voturi, i-a devansat pe atacantul Harry Kane (Tottenham) și pe fundașul John Terry (Chelsea) și a devenit primul belgian care câștigă acest premiu ce a fost inaugurat în 1948. Hazard îi succede în palmares uruguayanului Luis Suarez, care în 2014 juca la Liverpool și marcase 31 de goluri.

Doar doi alți jucători de la Chelsea au mai intrat în posesia acestui premiu: italianul Gianfranco Zola (1997) și Frank Lampard (2005).

„Un creator, un marcator și unul dintre cei mai muncitori jucători, el a fost o sursă constantă de pericol pentru campioni. El a jucat toate cele 36 meciuri disputate de Chelsea în Premier League, primind o atenție deosebită de la adversarii săi, ceea ce este o realizare în sine. A fost electrizant, talentul său ofensiv l-a transformat în primul belgian care câștigă acest premiu”, a declarat Andy Dunn, președintele FWA.

CITIȚI ȘI...