Haz de necaz în Internet: „Noi orizonturi în cooperarea moldo-turcă”, după expulzarea celor șapte angajați ai liceului „Orizont”

Haz de necaz în Internet: „Noi orizonturi în cooperarea moldo-turcă”, după expulzarea celor șapte angajați ai liceului „Orizont”

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a intrat astăzi în gura târgului organizând un Simpozion moldo-turc, privind dezvoltarea climatului investițional și extinderea comerțului exterior dintre Republica Moldova și Turcia. Asta în condițiile în care evenimentul a fost intitulat „Noi orizonturi în ameliorarea cooperării economice între Turcia și Moldova”, ceea ce le-a amintit internauților despre expulzarea din Moldova a șapte cetățeni turci, toți angajați ai Liceului „Orizont”.

Potrivit CCI, evenimentul a fost organizat împreună cu Academia de Studii Economice a Moldovei, în parteneriat cu Fundația pentru Cercetări Economice din Turcia. Ce-i drept, anunțul Camerei de Comerț și Industrie a fost plasat pe pagina oficială a instituției încă la data de 29 august curent, în timp ce cei șapte angajați ai liceului „Orizont” au fost declarați indezirabili, reținuți și expulzați din țară la data de 6 septembrie.

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, a participat astăzi la evenimentul CCI îndemnând la „crearea de noi parteneriate moldo-turce”. Acesta s-a arătat încrezător că organizarea acestui simpozion, de către Camera de Comerț și Industrie a Republici Moldova și Academia de Studii Economice a Moldovei, în parteneriat cu Fundația pentru Cercetări Economice din Turcia, va avea „un impact pozitiv în vederea stabilirii unor noi contracte investiționale, va facilita schimbul de experiență moldo-turc, pe diverse domenii, inclusiv academic, precum și va impulsiona colaborarea bilaterală dintre Republica Moldova și Turcia”.

Este de menționat că, intenționat sau nu, Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei și Infrastructurii e evitat în comunicatul său să scrie denumirea simpozionului la care a participat Chiril Gaburici.

Haz de necaz după expulzarea celor șapte angajați ai liceului „Orizont”! CCI a organizat simpozionul „Noi orizonturi în cooperarea moldo-turcă”

0