(HARTĂ) Cât de sigură e destinația ta de vacanță? Vezi țările amenințate de terorism în această vară

(HARTĂ) Cât de sigură e destinația ta de vacanță? Vezi țările amenințate de terorism în această vară

Lumea devine un loc din ce în ce mai periculos. Ultimele conflicte mondiale ne demonstrează acest lucru, iar multe țări devin periculoase atât pentru proprii cetățeni, cât și pentru cei care își doresc să le viziteze.

În contextul recentelor atacuri teroriste, ţările europene şi-au revizuit nivelul de alertă. Riscul de atentate teroriste este cel mai mare în această perioadă în Marea Britanie, Franţa, Spania şi Germania.

Pe o scară de 1 la 4, Republica Modlova are un nivel de alertă situat la 1, la fel ca Polonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Estonia, Slovacia şi Elveţia, arată Telegraph, care publică o hartă cu nivelul alertei teroriste din întreaga lume.

Vecinii noştri au un grad de alertă mai ridicat. România se plasează în categoria ţărilor cu gradul de alertă 2, în timp ce în Ucraina este ceva mai periculor – gradul 3 de alertă.

Mai periculos, cu un nivel al alertei teroriste situat la 3, e Italia, Austria, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Olanda, Danemarca şi Suedia.

În Rusia, la fel ca în Franşa, Germania, Spania şi Marea Britanie alerta este maximă.

În afara continentului, risc maxim de atentat terorist este şi în Liban, Australia, Thailanda, Egipt şi Tunisia, acolo unde zilele trecute au fost ucise zeci de persoane.

În afara atentatelor teroriste, în anumite zone riscul de răpiri este mare. Turiştii sunt sfătuiţi să evite anumite părţi din Israel, mai ales de-a lungul graniţei cu Libanul şi lângă graniţa cu Siria, unde pot avea loc atacuri.

0