Hamilton a câștigat calificările în Belgia și a egalat un record al lui Schumacher

by Genko Genko

Hamilton a obținut cel de-al 68-lea pole-position din carieră în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei și a egalat recordul istoric al lui Michael Schumacher.

Hamilton a îmbunătățit și recordul traseului din munții Ardeni, pe care a câștigat de două ori. Britanicul l-a învins pe Sebastian Vettel cu peste două zecimi de secundă, însă amândoi au coborât sub un minut și 42 de secunde pe tur.

Germanul conduce în clasamentul general și are 14 puncte avans față de Hamilton.

Valtteri Bottas a fost cronometrat cu al treilea rezultat în calificări și va fi în linia a doua, alături de Kimi Raikkonen. Linia a treia a fost blocată de echipa Red Bull Racing, cu Max Verstappen în fața australianului Daniel Ricciardo.

Patru piloți vor primi penalizări pe grila belgiană. Marcus Ericsson și Pascal Wehrlein vor pierde câte 5 poziții pentru schimbarea cutiei de viteze. Felipe Massa este în aceeași situație, pentru că a încălcat regula steagului galben, în ultimul antrenament.

Stoffel Vandoorne a fost cel mai aspru pedepsit și va pierde 65 de poziții pentru un schimb multiplu de componente la pachetul propulsor.

CITIȚI ȘI...