Hackerii care au atacat serverele HBO au publicat mai multe episoade nelansate din seriale ale televiziunii

by Genko Genko

Hackerii care au atacat serverele HBO au publicat mai multe episoade nelansate din seriale ale televiziunii, precum „Insecure” şi „Ballers”.

Hackerii, care au publicat date furate din serverele HBO timp de câteva săptămâni, au făcut disponibile pe internet şi episoade din show-ul ”Curb Your Enthusiasm”, pe care televiziunea îl va difuza în octombrie, precum şi din serialul ”The Deuce”. De această dată, însă, hackerii nu au mai publicat episoade sau date din serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

Reprezentanţii HBO au transmis, duminică, printr-un e-mail, că nu se află în legătură cu hackerii şi că nu vor comenta de fiecare dată când aceştia vor publica noi date.

”Hackerii ar putea continua să lanseze informaţii furate în încercarea lor de a atrage atenţia presei. Acesta este un joc la care nu vom participa”, au mai transmis reprezentanţii HBO, confirmând că hackerii au cerut o răscumpărare de mai multe milioane de dolari pentru datele furate.

Recent, reprezentanţii HBO le-au trimis hackerilor un e-mail potrivit căruia ar fi dispuşi să le plătească 250.000 de dolari – plată pe care ar efectua-o ca răsplată pentru descoperirea vulnerabilităţilor din sistem, potrivit The Hollywood Reporter.

Atacul cibernetic a avut loc într-o perioadă sensibilă pentru Time Warner, compania care deţine HBO, aceasta aşteptând aprobarea pentru a fi vândută către AT&T Inc, pentru 85,4 miliarde de dolari, într-un acord anunţat în octombrie.

CITIȚI ȘI...