Grosu, despre Dodon: Îl rugăm să lase instituțiile statului în pace. Acțiunile acestea seamănă cu uzurparea puterii

by D M

Liderul fracțiunii PAS Igor Grosu a declarat la un briefing de presă că Igor Dodon pune presiune pe instituțiile statului și i-a recomandat să se oprească și să asigure transferul civilizat de putere.

„Îi amintim lui Dodon că aproape un milion de cetățeni i-au spus că nu mai au nevoie de serviciile lui. Dodon trebuie să asigure un transfer civilizat al puterii către noul președinte, să nu distabilizeze situația. Îl rugăm să lase instituțiile statului în pace. Încercarea de a-și subordona în ultimul minut, de a face schimbări, îi recomadăm să se oprească din aceste acțiuni. Instituțiile oricum se opun, oamenii vor să-și facă meseria bine. Acțiunile acestea seamănă cu uzurparea puterii”, a spus Grosu.  

El s-a referit și la anunțul lui Igor Dodon de a iniția discuții cu partidele care au reprezentanți în Parlament și, mai apoi, cu grupurile parlamentare. Astfel, el a comunicat că partidul nu vede necesitatea unor astfel de discuții.

„Astfel de discuții pot avea loc în 2 situații: în situația când se discută candidatura unui nou, sau potențial, prim-ministru și atunci când sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Nici în primul, nici în al doilea caz noi nu vedem necesitatea unor astfel de discuții inițiate de încă președintele Dodon”, a declarat Grosu. 

Igor Dodon a declarat ieri că va iniția discuțiile cu partidele care au reprezentanți în Parlament și, mai apoi, cu grupurile parlamentare, motivând importanța acestora prin necesitatea evitării unei crize politice.

Detalii: Dodon inițiază discuții pentru păstrarea Guvernului

Totodată, menționăm că, ieri, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, secretarul general al Platformei DA Ion Terguță spunea, cu referire la unele surse că Igor Dodon și-ar dori să controleze anumite instituții ale statului și că visează cel mai mult la serviciul de securitate.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu