Grecii îşi vând cele mai frumoase plaje

by Genko Genko

Fondul pentru dezvoltarea activelor statului elen va scoate la vânzare peste 70 de hectare de plajă pe insula Elafonisos, despre care cotidianul britanic The Guardian a scris anul trecut că ar avea cele mai frumoase plaje din Grecia.

Anunțul agenției de stat că intentionează să vânda 71 de hectare din plajele Sarakiniko și Simos a declansat reacții de protest, scrie portalul elen GreekReporter.

Oamenii se tem că exploatarea insulei va distruge mediul natural, în contextul în care în zonă sunt mai multe specii de plante rare. Plajele respective sunt recomandate de cele mai importante topuri turistice.

În urmă cu câteva zile, statul elen a vândut sediile mai multor ministere şi pe cel al Poliţiei din Atena, pentru aproape 150 milioane de euro. Instituţiile vor funcţiona în continuare în aceleaşi clădiri, pentru care statul va plăti o chirie de peste 14 milioane de euro pe an.

Plaja Simos este una dintre cele mai frumoase din Marea Mediterana si a fost inclusa in top zece si la nivel global, potrivit Asociatiei Oamenilor de Stiinta Elafonisos.

CITIȚI ȘI...