(GRAFIC) Moldovenii care muncesc peste hotare transferă acasă tot mai puţini bani

by Genko Genko

Moldovenii care muncesc peste hotare trimit tot mai puţini bani acasă. Valoarea transferurilor de bani către Republica Moldova, efectuate de peste hotare prin intermediul băncilor în favoarea persoanelor fizice, a atins, în primul trimestru al anului circa 240 de milioane de dolari, cu peste 74 de milioane mai puțin decât anul trecut sau cu 24% mai puțin.

Potrivit datelor oferite de Banca Naţională a Moldovei (BNM), în luna martie au fost înregistrate remitențe în valoare de 91 de milioane de dolari, cu 32 de milioane de dolari mai puțin decât anului trecut.

Potrivit statisticilor, în primele trei luni ale anului curent cele mai multe transferuri s-au făcut în euro – 42%, alte 31,6% – în dolari, iar 20% – în ruble ruseşti.
trî
Conform datelor BNM, în acest an volumul remiterilor este la nivelul anului 2010, atunci când în Moldova au fost transferaţi, în primul trimestru, circa 233 de milioane de dolari.

Cei mai mulți bani au fost trimiși în Moldova în luna februarie 2008 – circa 105 milioane de dolari americani. Tot în 2008 au fost înregistrate cele mai multe remitențe – circa 1,66 miliarde de dolari americani.

CITIȚI ȘI...