(GRAFIC) Cozi kilometrice în punctele de trecere Sculeni, Leușeni, Criva și Otaci; La Criva şoferii aşteaptă trei ore în vamă

(GRAFIC) Cozi kilometrice în punctele de trecere Sculeni, Leușeni, Criva și Otaci; La Criva şoferii aşteaptă trei ore în vamă

Cozi interminabile la punctul vamal Criva-Mamalîga, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Potrivit aplicației „Trafic Online” a Poliției de Frontieră, timpul de așteptare în vamă depășește 180 de minute, la momentul scrierii acestei ştiri.

Timpi îndelungați de așteptare se atestă și în alte puncte de trecere a frontirei. Astfel, potrivit aplicației, în punctul vamal Otaci-Moghileov-Podolsk timpul de așteptare este de 55 de minute, iar pe sensul de ieșire din centrul republicii, la punctul Leușeni-Albița șoferii sunt nevoiți să aștepte la graniță câte 35 de minute.

Autorităţile de frontieră din Vama Albiţa au declarat că numărul autovehiculelor care trec Prutul este în creştere, fiind vorba în special despre turişti din Republica Moldova care merg la odihnă în ţările UE.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, în ultimele 24 de ore, fluxul de persoane a constituit 69,526 traversări, dintre care 31,606 înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane, 42,482 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni.

Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 14,302 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 6,506 traversări.

0