Ghimpu refuză să dea vina pe Plahotniuc. „Moscova a comandat reținerea primarului general”

by Genko Genko

Președintele Igor Dodon și „Moscova” sunt vinovați de reținerea primarului general Dorin Chirtoacă. Cel puțin asta susține președintele liberal Mihai Ghimpu, care ține cu tot dinadinsul să nu pronunțe numele lui Vlad Plahotniuc ca fiind vinovat de aceasta. Întrebat direct facă Plahontiuc a comandat reținerea nepotului său, Ghimpu a răspuns: „Nu pot să vă spun pentru că nu am probe. Sunt mai mulți. Eu știu cine a executat, nu știu cine a comandat”.

„Mai mulți. Nu l-am văzut cu cuțitul în mâină, dar e cel mai puternic partid, la guvernare, chestii, eu nu pot să exclud aceasta, dar probe încă nu am”, a mai menționat liderul PL în cadrul emisiunii „În PROfunzime”,  cu trimitere la președintele democrat Vlad Plahotniuc.

Ulterior însă, Mihai Ghimpu a avut o ipoteză dea dreptul neverosimilă. Astfel, potrivit lui, „Moscova a comandat reținerea primarului general al capitalei”, iar asta pentru că „la anul se împlinesc 100 de ani de la Unirea cu România”. „Era frumos dacă Dorin Chirtoacă ar fi fost primar și cum arăta capitala, iată acum a fost comanda. Suntem incomozi Kremlinului. Și Dorin Chirtoacă ca primar, și Partidul Liberal. Decizia Moscova a luat-o. Cine a implementat-o?! Sunt mai mulți”.

Totuși, președintele PL a admis că „Plahotniuc are și bune și rele”, dar vrea să vadă „cine o să fie candidatul care dorește să ia locul lui Dorin Chirtoacă”. „Aici e problema, că ei vor să-i fure fotoliul. Vin la totul gata”, a mai menționat Mihai Ghimpu, amintind despre „realizările” edilului capitalei.

CITIȚI ȘI...