Ghimpu: E clar că există tandemul, binomul sau „pladonul”. Şi broaştele văd ping-pong-ul dintre ei

Ghimpu: E clar că există tandemul, binomul sau „pladonul”. Şi broaştele văd ping-pong-ul dintre ei

Preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că „tandemul, binomul sau „pladonul” (n.r. îmbinare a numelor Plahotniuc şi Dodon) se vede Se vede cu ochiul liber. Astfel, chiar dacă PCRM nu s-a prezentat la şedinţă, iar liberal-democraţii şi socialiştii au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului, şedinţa în plen nu depinde de liberali, pentru că „noi nu vrem să fim nici cu Dodon, nici cu guvernarea”.

„Că este ping-pong-ul ăsta între ei, aceasta o văd deja şi broaştele. Sigur că există, se vede cu ochiu liber tandemul, binomul sau „pladonul”, cum să mai zic. Nu depinde de noi şedinţa, suntem sau nu suntem. Că oricum cvorumul înseamnă 51. Chiar dacă noi rămânem, dar ei nu au voturi, aceasta nu ajută, că noi ne vom abţine. Noi nu vrem să fim nici cu Dodon, nici cu guvernarea. Noi am fost şi rămânem cu cetăţenii”, a menţionat Ghimpu într-o declaraţie pentru presă.

Acesta a mai spus că ceea ce îi ţine pe liberali la şedinţă este un proiect de lege „la care vrem să luăm atitudine”. „De aceea, o să rămânem. Dar dacă nu votăm, aceasta nu ajută”, a spus Ghimpu.

Luând cuvânt de la tribuna din sala de şedinte plenare a Parlamentului, în legătură cu proiectul privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, liderul liberal a propus majorarea acestora cu 50%. La fel, Mihai Ghimpu a spus că va înainta şi un amendament cu privire la majorarea pensiilor cu 50%.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a menţionat că acesta va fi înscris şi va fi analizat de către Guvern şi Comisia de profil. Astfel, majoritatea parlamentară nu a putut vota în două lecturi proiectul de lege aşa cum se preconiza iniţial, votând doar într-o singură lectură.

0