Gheorghe Papuc, de pe banca acuzaților la Banca Socială

by Genko Genko

Fostul Ministru de Interne în perioada comunistă, Gheorghe Papuc, a fost numit astăzi în funcția de vicepreședinte al Băncii Sociale. Conform newsmoldova.md, Papuc ar urma să se ocupe de probleme de securitate economică. 

De-a lungul ultimilor ani, Papuc a fost subiectul mai multor scandaluri, totul culminând cu mai multe dosare penale deschise pe numele fostului ministru comunist. Cel mai răsunător scandal în care a fost implicat Papuc este legat de activitatea sa de ministru în perioada protestelor din aprilie 2009. Atunci sute de protestatari au fost maltratați în comisariatele de poliției, iar unii chiar au fost uciși. Deși se vorbește de cel puțin 4 oameni uciși de către polițiști, autoritățile au recunoscut un singur caz, cel al lui Valeriu Boboc. În urma acelor evenimente, Papuc a fost cercetat penal în dosarul ”7 aprilie”.

Activitatea lui Papuc a ridicat suspiciuni și în cazul traficanților de droguri reținuți în 2008, când în Chișinău, într-un microbus de model Hyundai s-au depistat droguri ce pe piața neagră ar fi valorat peste 10 milioane de euro. În urma acelui caz, Papuc a fost demis din funcția de ministru, în aprilie 2008. Mandatul i-a fost restituit câteva luni mai târziu.

Tot despre Papuc Ziarul de Gardă a scris că ar deține mai multe imobile de lux în Chișinău. Conform aceleeași surse, imobilele ar avea o valoare mult peste veniturile din ultimii ani ale ex-ministrului.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu