Forţele israeliene au doborât o dronă siriană de provenienţă rusească

Forţele israeliene au doborât o dronă siriană de provenienţă rusească

Un sistem antiaerien Patriot al forţelor israeliene a doborât o dronă de provenienţă rusească, aparţinând regimului Bashar al-Assad, în zona demilitarizată de la frontiera între Israel şi Siria, informează cotidianul Haaretz.

Drona efectua o misiune de recunoaştere în zona Quneitra din sud-vestul Siriei şi a pătruns în zona demilitarizată, îndreptându-se spre teritoriul israelian.

Forţele israeliene au intrat în contact cu oficiali ruşi aflaţi în Siria pentru a verifica dacă drona nu aparţinea Moscovei. Aeronava a fost doborât doar după ce a fost confirmat faptul că nu era coordonată de forţele ruse.

,,Statul Israel tratează cu mare severitate orice încălcare a suveranităţii şi va răspunde cu forţă la orice provocare”, a declarat Avigdor Leiberman, ministrul israelian al Apărării.

Oficialul israelian a mai adăugat că regimul Assad va fi considerat responsabil pentru orice fel de încălcări de acest fel venite dinspre teritoriul sirian.

La rândul său, Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forţelor militare israeliene, a declarat că a fost vorba de o ,,dronă de recunoaştere, şi nu de o dronă de atac”, adăugând că Tel Avivul ,,verifică dacă există vreo legătură cu Iranul sau Hezbollah”, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

0