Germania: Două mii de polițiști, mobilizați pentru conferința AfD de la finalul lunii iunie

Germania: Două mii de polițiști, mobilizați pentru conferința AfD de la finalul lunii iunie

Poliția din Augsburg se pregătește pentru ceea ce va fi cea mai mare operațiune a sa din istoria orașului bavarez, care va găzdui pe 30 iunie-1 iulie o conferință a partidului de extremă-dreapta „Alternativa pentru Germania” (AfD), transmite luni DPA.

Un număr de 2.000 de ofițeri de poliție vor fi detașați pentru a asigura securitatea cu ocazia evenimentului, a precizat luni purtătorul de cuvânt al poliției din Augsburg, Thomas Rieger.

În contextul în care unele organizații și-au anunțat pe internet intenția de a se manifesta violent în timpul conferinței AfD de la Augsburg, poliția a declarat că va lua măsuri pentru a proteja clădirile din oraș.

La precedentele conferințe ale AfD, desfășurate la Koln și Hanovra, au fost mobilizați mii de polițiști, câțiva dintre ei fiind răniți în timpul ciocnirilor violente cu manifestanții.

În prezent, pe internet circulă un ghid intitulat „Augsburg for Riot Tourists”, de 44 de pagini, care le cere oamenilor să comită acte de violență în timpul conferinței AfD. Rieger a precizat că poliția examinează acest document. Se presupune că în spatele acțiunii se află un reprezentant al scenei politice de extremă-stânga.

0