(GALERIE FOTO) Şansa vieţii pentru un cuplu: Se caută ocupanţii unei insule părăsite, în Franţa

(GALERIE FOTO) Şansa vieţii pentru un cuplu: Se caută ocupanţii unei insule părăsite, în Franţa

Guvernul francez caută un cuplu care să închirieze şi să preia administrarea unei mici insule din Bretania, insula Quemenes. Actualii ocupanţi, aleşi acum 10 ani, au decis să plece.

După ce insula a fost părăsită de ultimii săi locuitori nativi acum 25 de ani, Agenţia de Conservare a Litoralului francez a căutat voluntari care să accepte o aventură unică: să închirieze la un preţ modic -600 de euro pe lună- insula, să administreze rezervaţia naturală, ferma şi mica pensiune, toate veniturile rezultate revenind chiriaşilor.

Pe insulă trăiesc foci, păsări marine, iepuri şi o turmă de oi pitice din rasa bretonă Ushant, informează BBC.

Acum 10 ani, David şi Soizic Cuisnier acceptau poate cea mai romantică slujbă din lume, aceea de a locui pe o insulă părăsită şi de a menţine insula vie. După 10 ani de aventuri, cei doi vor părăsi insula, datorită unei neînţelegeri privind chiria, dar şi a nevoii de a se afla lângă o şcoală pentru cei doi copii ai familiei, ambii născuţi în ultimii 10 ani, conform realitatea.net.

„Venirea aici a fost un gest de nebunie glorioasă. Dar s-a transformat în cea mai frumoasă aventură. Am dezvoltat ferma într-o afacere de succes. Am crescut o familie. A fost de neuitat”, spun cei doi Cuisnier.

Familia creşte cartofi pe care îi vinde pe internet familiilor din insulele apropiate, conduce o pensiune timp de 6 luni pe ani, au grijă de oi şi adună alge marine comestibile. Toate acestea vor fi preluate de noii chiriaşi.

Electricitatea vine de la o turbină eoliană şi de la panouri solare, apa vine dintr-un puţ, iar toaletele sunt de genul „uscat”, cu rumeguş în loc de apă trasă. Pe insulă există şi o conexiune la internet, ca şi o reţea de telefonie mobilă.

0