(GALERIE FOTO) Cele mai bune fotografii cu eclipsa totală de Soare

by Genko Genko

Timp de peste 90 de minute, milioane de americani au privit spre cer și au urmărit cu mare interes Soarele, cu ocazia „Marii eclipse” solare totale, prima de acest fel care a traversat Statele Unite după o pauză de 99 de ani. Utilizatorii de pe Reddit s-au grăbit să posteze cele mai bune fotografii. Vi le prezentăm mai jos pe cele mai populare.

2017-eclipse-photos-nasa-10

NASA

2017-eclipse-photos-nasa-3

NASA

ndNDLyR
2017 Total Solar Eclipse

NASA

eclipsa totala de soare de pe iss (4)
wec58ajzp5hz
2017 Total Solar Eclipse

În toate colțurile Americii, inclusiv acolo unde eclipsa a fost doar parțială, telescoapele și aparatele de fotografiat au fost scoase din husele lor și utilizate intens. La Washington, Donald Trump a urmărit fenomenul alături de soția lui, Melania, de pe balconul Truman al Casei Albe. Pentru scurt timp, președintele american și-a ridicat privirile spre cer fără să poarte ochelari de protecție, înainte de a fi atenționat de o persoană din anturajul prezidențial.

Americanii care erau ocupați cu alte lucruri și nu au putut să profite de alinierea Lunii cu Soarele, nu vor trebui să aștepte alți 99 de ani pentru a vedea următoarea eclipsă totală de Soare, întrucât aceasta se va produce în aprilie 2024.

CITIȚI ȘI...