(GALERIE FOTO) Ca la război. Militari și blindate curăță traseele din țară

(GALERIE FOTO) Ca la război. Militari și blindate curăță traseele din țară

Și militarii au intervenit în forță la deszăpezirea drumurilor și ajutorul persoanelor care au rămas blocate în nămeți. Ofițerii Batalionului de Geniu acţionează cu blindate pe tronsonul cuprins între Negreşti, raionul Strășeni și Chişinău.

Totodată, echipe mobile, formate din militari dislocaţi în Chişinău şi dotaţi cu unităţi de tehnică specială, intervin pentru lucrări de deszăpezire şi deblocare a căilor de acces în capitală.

La Ministerul Apărării a fost constituită o celulă de criză pentru monitorizarea intervenţiilor echipelor mobile ale Armatei Naţionale şi coordonarea activităţii acestora cu reprezentanţii comisiei pentru situații excepționale.

În toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori.

militar

militar2

Militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din Divizionul de Artilerie — la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină în municipiul Chişinău.

militar3

militar4

Armata Naţională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.

militar5

???????????????????????????????

0