Gala LAUREUS 2015: Au fost desemnați sportivi anului

by Genko Genko

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial și campion la Wimbledon în 2014, a fost distins miercuri cu Premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului 2014,iar atleta etiopiană Genzebe Dibaba, care a stabilit 3 recorduri mondiale în 3 probe diferite într-un interval de 2 săptămâni a câștigat trofeul pentru cea mai bună sportivă.

Djokovic, 27 ani, a câștigat 7 turnee în 2014, inclusiv Turneul Campionilor. Ceilalți nominalizați au fost fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, jucătorul nord-irlandez de golf Rory McIlroy, campionul mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial la MotoGP, spaniolul Marc Marquez, și atletul francez Renaud Lavillenie, care a doborât un record mondial vechi de 21 de ani la săritura cu prăjina, deținut de Serghei Bubka.

Genzebe Dibaba, care a stabilit recorduri mondiale în probele de 1.500 m, 3.000 m și 2 mile indoor în doar 2 săptămâni, a absentat de la gala Premiilor Laureus. Celelalte sportive nominalizate la premiul pentru cea mai bună sportivă a anului 2014 au fost neozeelandeza Valerie Adams, americanca Serena Williams, chinezoaica Li Na, norvegiana Marit Bjoergen și slovena Tina Maze.

Cea mai bună echipă a anului 2014 a fost aleasă naționala de fotbal a Germaniei, câștigătoarea titlului la Cupa Mondială 2014 din Brazilia.

Premiul pentru revelația anului 2014 i-a revenit pilotului australian de Formula 1 Daniel Ricciardo, în timp ce jucătorul de rugby sud-african Schalk Burger a obținut premiul pentru revenirea anului 2014.

Chinezoaica Na Li, câștigătoarea de la Australian Open 2014, a primit un premiu special pentru realizări remarcabile.

Câștigătorii premiilor Laureus au fost desemnați prin vot de către membrii Academiei Mondiale a Sporturilor Laureus, foști mari sportivi printre care se numără și românii Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

CITIȚI ȘI...