Gaburici: „Integrarea europeană va aduce bunăstare, pace şi siguranţă Republicii Moldova”

by Genko Genko

Integrarea europeană va aduce bunăstare, pace şi siguranţă Republicii Moldova, spune prim-ministrul Chiril Gaburici, care a participat la inaugurarea Orăşelului European 2015, care s-a desfăşurat astăzi la Chişinău, cu prilejul Zilei Europei.

Premierul a menţionat care este semnificaţia acestei sărbători pentru ţara noastră, în contextul aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni parte a familiei europene. În acelaşi timp, prim-ministrul a opinat că este încă mult de muncit pentru realizarea obiectivelor propuse.

„Eforturile noastre de integrare europeană au loc într-o atmosferă de tensiuni sociale, probleme economice și nivel fără precedent al corupției. Ne asumăm angajamentul să muncim mult pentru a recupera încrederea poporului și a partenerilor externi”, a precizat Prim-ministrul.

Chiril Gaburici şi-a exprimat convingerea că anume realizarea proiectului european va aduce o garanţie pentru bunăstarea, pacea şi siguranţa cetăţenilor, pentru construirea unei societăţi transparente şi democratice în Republica Moldova.

Șeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, prezent la eveniment a vorbit în limba română şi a îndemnat autorităţile să modernizeze ţara prin reforme.

„Republica Moldova este pe un drum care va duce la o societate echitabilă, o justiţie imparţială, or, modernizarea se va face cu implicarea fiecărui cetăţean. UE va sprijini Republica Moldova pe această cale”, a declarat Tapiola

„Este de o importanţă vitală pentru viitorul Republicii Moldova, ca toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea modernizării societăţii, bazată pe valori europene şi să nu cadă pradă ficțiunilor populiste despre trecutul luminos”, a declarat președintele Nicolae Timofti.

După ceremonia oficială, demnitarii au dat o tură pe la standurile amplasate în Orăşelul European, unde au gustat din bucatele şi băutura tradiţională ţărilor membre UE.

Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu participarea Preşedintelui ţării Nicolae Timofti, şefului Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, primarului capitalei, Dorin Chirtoacă şi ambasadorilor ţărilor membre ale comunităţii europene, acreditaţi la Chişinău.

CITIȚI ȘI...